یکی از انواع مزاجها، مزاج صفراوی است. در جواب این سوال که مزاج صفرا چیست و صفراویها چه ویژگیهایی دارند، باید بگوییم که این افراد، دارای پوستی سفید مایل به زرد، اندامی لاغر و استخوانبندی درشت هستند.
به دلیل تعدیل مزاج، غذاهای تر حالا چه گرم و تر و چه سرد و تر مثل آلو، اسفناج، تخم ریحان و برنج برای افراد خشک مزاج مناسبتر است.
در بخش قبلی به این سوال پاسخ دادیم که مزاج یا اخلاط چیست ، اما آشنایی با انواع مزاج میتواند به شما کمک کند که بدن خود را بهتر بشناسید. در واقع، شناخت طبع سرد و گرم بدن میتواند در حفظ سلامتی و داشتن یک سبک زندگی سالم موثر باشد.
مواد غذایی دیگر: ذرت، بادام زمینی، نان جو، سوپ جو، روغن زیتون، کشک و ماست غیر چکیده
خشکبار: کشمش، مویز، توت خشک، خرمای خشک، بادام (شور یا بو داده)، پسته و انجیر
بر خلاف الکمئون، بقراط پیشنهاد کرد که طبع یا مزاج مایعات حیاتی بدن است: خون، بلغم، صفرا و سودا. آلکمائون و بقراط اظهار داشتند که کمبود یا زیاده روی شدید در هر یک از طبعها (مایعات بدن) در فرد میتواند نشانه ای از بیماری باشد. بقراط و سپس جالینوس پیشنهاد کردند که عدم تعادل متوسط در مخلوط این مایعات باعث ایجاد الگوهای رفتاری میشود[۴] یکی از رسالههای منسوب به بقراط با نام درباره ماهیت انسان، این نظریه را به شرح زیر توصیف میکند:
افراد دارای مزاج سرد و خشک استخوانبندی ظریف و اندامی لاغر دارند. این افراد پوست سرد و خشک، موهایی زبر، نازک و خشک دارند.
مزاج دموی یکی از رایجترین نوع مزاجها است که افراد با این طبع، معمولا پوست سفید و سرخ دارند. ریسک بروز بیماریهای قلبی و فشار خون در افراد با مزاج گرم و تر بیشتر است و باید به این موضوع توجه داشته باشند.
نکته: برای حفظ تعادل بدن، بهتر است بین غذای طبع گرم و غذای طبع سرد تعادل برقرار کنیم تا از خواص هر دو بهرهمند شویم.
افرادی که مزاج سوداوی دارند، طبع آنها سرد و خشک بوده و باید با رعایت رژیم غذایی مناسب تعادل را در بدن خود برقرار نمایند. طبیعی است که این تعادل با مصرف مناسب اقلام خوراکی گرم و تر به وجود میآید. بهتر است این افراد یک وعده از روز خود را به غذاهایی مثل آبگوشت، آش، سوپ، حبوبات و… اختصاص دهند. اصلا کار سختی نیست و مزاج به راحتی میتوان انواع خورشتها را با حبوبات تهیه نمود.
او در این مقاله از مزاج دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی صحبت کرد؛ اما درباره مزاجهای گرم، سرد، تر و خشک که فهمی سختتر داشتند، مطلبی ننوشت.
پس چایی نبات بخورید که طبع گرم دارد، بیپایه است و ابداً بنیه علمی ندارد.[۱۰]
این افراد میتوانند از وعدههای غذایی به راحتی بگذرند و نسبت به دیگران احساس تشنگی کمتری میکنند.
اگر روی زبان سیاه و خاکستری باشد و فرد احساس مزه شوری کند، یعنی سودای زیادی در بدن وجود دارد.
Comments on “The Definitive Guide to Mazaj”